Assesment

Voor werkzoekende en werkgevers

Assessment, voor wie?
Je bent werkzoekende en een assessment biedt je inzicht en een gedegen basis voor jouw loopbaanstrategie.
Je bent werkgever en je wilt personeel selecteren of beoordelen op doorgroeimogelijkheden. Een assessment biedt direct inzicht in capaciteiten en doorgroeimogelijkheden van de kandidaat.

Doel van het assessment
Allereerst vind er een nauwkeurige afstemming met de opdrachtgever en kandidaat plaats over het doel van het assessment. Gaat het bijvoorbeeld om het toetsen van analytische vaardigheden? Of wil jouw (potentiële nieuwe) werkgever, de opdrachtgever van het assessment, meer weten over jouw commerciële instelling?

Zodra het doel van het assessment helder is, ontvangt de kandidaat een uitgebreide assessment-test die online ingevuld wordt. Vervolgens vind er een interview plaats (1 dagdeel), waarbij aan de hand van de testresultaten en het gesprek capaciteiten, kwaliteiten, ontwikkelbare competenties, motivatie en persoonlijkheid in kaart gebracht worden.

Wetenschappelijk onderbouwd
Balansgroep werkt uitsluitend met een innovatief en wetenschappelijk getoetst meetinstrumentarium. Onze beoordelingen en adviezen zijn daardoor gedegen, betrouwbaar en objectief. Met een assessment van Balansgroep krijgen de opdrachtgever én jij als deelnemer een betrouwbaar beeld van capaciteiten, persoonlijkheid en werk- en denkniveau.

Twee assessment-varianten

Bij de inrichting van een assessment zullen we rekening houden met levensfase, culturele achtergrond en branche. Balansgroep biedt twee vormen van assessments aan die nauw aansluiten bij de selectie- en ontwikkelvraagstukken van deze tijd:

  • Talentscan – assessment voor snel en zorgvuldig inzicht in talent (een dagdeel)
  • Talent Development Assessment – assessment dat talenten dieper en breder belicht en waar desgewenst gebruik gemaakt wordt van een rollenspel of simulatie om een breder beeld te krijgen (twee dagdelen)

Assessment-rapport

Na het assessment ontvang je een conceptrapportage. Deze rapportage wordt eerst met jou besproken alvorens de eindversie van de rapportage, uiteraard met jouw toestemming, naar de opdrachtgever van het assessment gaat.

Contact
Meer weten?
Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Contact

Meer weten?

     Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan
     Ontvang vrijblijvend een kosten inschatting

Menu