Lesprogramma Coach Basics

Inhoud en doel van de opleiding

Bij deze module train je alle algemene coachvaardigheden die nodig zijn om op professionele wijze coachgesprekken te kunnen voeren. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen, 5 theoriedagen en 5 praktijkdagen.  De opgedane ervaring ga je direct toepassen bij twee coachtrajecten met proefklanten. Daarnaast ontvang je een supervisiegesprek met de trainer, feedback op de proeftrajecten en intervisie. Na het succesvol afleggen van het praktijkexamen ontvang je het certificaat Coach Basics.

Tools, methoden en vaardigheden:

De kunst van het vragen stellen, samenvatten en doorvragen
De BALANS Kleurentest, een persoonsanalyse
Het GROW-model, structuur in het coachgesprek
De vier elementen als procesmodel
Kernkwadranten
Transparante communicatie en feedback
Logische niveaus, NLP

Lesmap Coach Basics

Je ontvangt een uitgebreide lesmap; een omvangrijk naslagwerk van de behandelde theorieën en werkvormen. Daarnaast ontvang je een digitale toolkit met testen en werkbladen bedoeld voor de klant. Dit maakt het toepassen van de geleerde methodiek in de praktijk een stuk makkelijker; je hebt immers een ruim gevulde gereedschapskist!

Onze Docenten

Onze docenten werken vanuit de drie V’s Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding. Zij werken zelf als coach en geven veel persoonlijke aandacht. Zij stimuleren, inspireren, helpen studenten eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren senior docenten. Op de praktijkdagen is er een co-trainer aanwezig, die feedback geeft op de coachgesprekken. Daarnaast wordt er voor sommige onderdelen gebruik gemaakt van gastdocenten.

Menu