Praktische informatie Relatiecoach

Coachopleiding tot relatiecoach

Kosten
De kosten voor de opleiding tot Relatiecoach zijn € 3.550,-.

Voor wie?
De opleiding richt zich op ervaren coaches, counselors, adviseurs en andere mensbegeleiders, die het als hun missie zien positieve energie te laten ontstaan tussen intieme partners. Onze cursisten zijn meestal ouder dan 32 jaar, beschikken over zelfinzicht en levenservaring en hebben een stevige innerlijke balans. In een vrijblijvend intakegesprek wordt van beide kanten bekeken of de opleiding tot relatiecoach een passende keuze is.

Lesmateriaal
Uitgebreide syllabus, digital toolbox met werkbladen en testen

Studiebelasting
Voor deze module ligt dit op 400 uur. Het betreft de lesdagen, sessies en huiswerkopdrachten

Diplomering en erkenning
Je ontvangt het diploma Relatiecoach nadat alle opdrachten zijn gemaakt en de praktijktoets met een voldoende is afgerond. De opleiding tot Relatiecoach is geaccrediteerd door de KTNO en men kan instromen bij diverse beroepsvereningingen o.a. de BATC.

Om voor een lidmaatschap van de beroepsvereniging BATC in aanmerking te komen, dient men het diploma psychosociale basiskennis op HBO niveau(CPION erkend) te bezitten. Veel zorgverzekeringen vergoeden de consulten (of een gedeelte hiervan) op basis van het lidmaatschap bij de BATC.

Docenten
Cocky Drost

Drs. Cocky Drost- de Wit (1981) studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach. Ze heeft de opleiding tot Relatiecoach succesvol afgerond bij Balansgroep te Driebergen en volgde een Externship Emotionally Focused Therapy bij EFT Nederland. Cocky Drost Relatiecoach heeft een praktijklicentie bij VIV Nederland – Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Hiervoor werkte zij onder andere op een tijdelijke opvang voor voortijdige schoolverlaters (TOV Utrecht) en bij de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB). In 2014, 2015, 2016 en 2017 was ze spreekster tijdens de Leve de Liefde conferentie van de HGJB. Ze is kerkelijke meelevend met de PKN.

Menu