Studenten zeggen Organisatiecoach

Dit zeggen onze studenten over de opleiding professioneel coach

Mieke van Ginkel

Opleiding: Organisatiecoach
Ik heb destijds voor Balansgroep gekozen vanwege de goede docenten die bekend zijn met het vak organisatiecoaching. De opleiding tot organisatiecoach heeft mij veel gebracht, namelijk het verbeteren van mijn vaardigheden om de bovenstroom (systeem) met de onderstroom (mensen) te verbinden. Daarnaast heb ik een scherpere focus gekregen op mijn missie, visie en kernwaarden. Deze opleiding heeft mij, naast veel kennis en inzicht op het gebied van organisatiecoaching, ook een reis door mijzelf opgeleverd. Ik ben vastbesloten mijn pad als organisatiecoach verder voort te zetten. Mijn omgeving merkt die beweging en ontwikkeling op als een positieve kracht.

Deze opleiding raakt veel thema’s waar je als organisatiecoach in de praktijk mee te maken krijgt. De no nonsens mentaliteit sprak me erg aan, doen wat we afgesproken hebben, praktijkgericht. De Balansgroep weet opleiding en training in balans te brengen met jezelf. Het was een fijne en hechte groep van vijf personen. Het was moeilijk om steeds weer nieuwe gezichten te zien instromen maar het kwam altijd weer goed.
Belangrijk was wie er voor de groep stond: Nanja Mol. Nanja is uniek in haar manier van training en opleiding. Ze heeft een originele stijl en kan door haar luchtigheid op een serieuze manier moeilijke zaken aansnijden. Ik vind haar geweldig!

Selma Busser

Opleiding: Organisatiecoach
Selma Busser, eigenaar van: Cinclus Advies en Mediation (www.cinclusadvies.nl)
De Balansgroep heeft een gevarieerd aanbod van coachopleidingen. Zij werkt met ervaren trainers die ook in de praktijk hun sporen verdienen. De opleiding Organisatiecoach bood mij de mogelijkheid om in 1 opleiding al mijn eerder opgedane kennis en ervaring te bundelen en te versterken. Als zelfstandig ondernemer is het goed om je te blijven ontwikkelen en regelmatig met collegae met verschillende achtergronden op te trekken tijdens een opleiding. De Balansgroep is groot genoeg om een divers en gedegen opleidingsaanbod te verzorgen en tegelijkertijd niet zo groot dat persoonlijk contact met opleiders en ondersteuners ontbreekt.

De opleiding heeft mij naast waardevolle contacten en nieuwe interventiemethoden ook vertrouwen gegeven in mijn eigen repertoire en mogelijkheden. Door de intensieve samenwerking met medestudenten en trainer leer je in een prettige omgeving je grenzen te verleggen.
Het allerbelangrijkste wat deze opleiding mij heeft gebracht is dat ik nog meer vanuit mijn overtuigingen en waarden mijn werk doe en doorleef. Ook privé heeft deze opleiding weer duidelijk gemaakt wat voor mij echt belangrijk is. De opleiding is leuk, afwisselend, toegespitst op de behoeftes van de groep en zit logisch in elkaar. De trainster Nanja Mol is ervaren, betrokken en heeft de nodige humor. Een gouden combinatie voor een groep leergierige organisatiecoaches in spé.

Arno Jonkheer

Op zoek naar een opleiding op het gebied van organisatiecoaching, die zowel praktijkgericht als verdiepend voor mij was, kwam ik op internet de opleiding van de Balansgroep tegen. De opbouw van de opleiding, verdeeld in de modules organisatiecoaching, teamcoaching en executive coaching, in combinatie met een totale doorlooptijd van een klein jaar, sprak mij zeer aan. Na het gevoerde intakegesprek wist ik zeker dat dit voor mij de juiste opleiding was. Gedurende de opleiding wordt, door zowel individueel als in groepsverband te oefenen, veel aandacht besteed aan het toepassen van methoden, technieken en interventies. Hierdoor krijgt iedere deelnemer meer inzicht hoe hij/zij dit zou kunnen toepassen bij zijn/haar eigen opdrachten/werkzaamheden in de praktijk. Ook het werken, naast de opleidingsdagen, in de intervisiegroep heeft een grote toegevoegde waarde, omdat het delen van kennis en ervaring en het reflecteren op elkaars aanpak en inzichten een ieder nieuwe inzichten of een bepaalde bevestiging geeft, waardoor men zich sneller ontwikkelt.

Door het volgen van deze opleiding ben ik een completere organisatiecoach geworden, die meer inzicht heeft gekregen hoe bepaalde doelstellingen binnen de context van de organisatie (beter) kunnen worden bereikt en hoe ik zelf daar een bijdrage aan zou kunnen leveren. Hierdoor heb ik mijn zichtbaarheid en hetgeen ik voor de organisatie kan betekenen kunnen vergroten. Iedereen die op zoek is naar een goede, intensieve, praktijkgerichte opleiding om echt met organisatiecoaching aan de slag te gaan, wil ik deze opleiding van harte aanbevelen.
“Goede praktijkgerichte organisatiecoaches komen van de Balansgroep”.

Menu