Wat studenten zeggen over de opleiding Allround Coach

Karlijn Hendriks

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach

‘Ik koos voor een goede erkende opleiding en kwam zo bij de Balansgroep terecht. De eerste kennismaking voelde goed en persoonlijk. Een prettige locatie omringt door natuur en goed bereikbaar. Wat mij ook aansprak waren de aangeboden methodieken en de balans tussen theorie en praktijk. Ik ben zeer tevreden over de opleiding. De deskundigheid van de trainers, empathie, goed onderbouwde feedback en goed bereikbaar bij vragen heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb ontzettend veel geleerd in een jaar; een groei gemaakt in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, theoretische kennis, methodieken en modellen, en de opgedane ervaring als coach d.m.v. de praktijksessies en ‘proefklanten’.

Karin van Laatum, Karincares

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach
‘Ik heb de Registeropleiding tot Professioneel Coach gevolgd. Ik heb de opleiding ervaren als een enorme verrijking voor zowel mijn persoonlijke ontwikkeling als mijn loopbaan. Het sloot heel mooi aan op mijn achtergrond als hulpverlener en ik beschik nu over een scala aan tools om de ander in beweging te krijgen. Doordat ik zelf gecoached werd en ik anderen heb mogen coachen heeft het bij mij geleid tot zoveel meer inzicht in mijzelf en diepgang voor mijn proefklanten. De fijne landelijke locatie, de boeiende manier van lesgeven en steeds weer praktisch aan de slag gaan maakte dat ik altijd met plezier naar de lesdagen ging. De opleiding heb ik ervaren als pittig en uitdagend en ging voor mij gepaard met een lach en een traan, maar het is een cadeau van onschatbare waarde aan mijzelf. Een heel fijn gevoel dat ik met deze brede opleiding nu aan de slag mag als Life & loopbaancoach.’

Mirjam Bekkenkamp, Bekkenkamp Coaching

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach, Stresscounseling
‘De Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep is een fijne en kwalitatief goede opleiding. De opleiding is praktijkgericht, er wordt veel geoefend en er is een prettige sfeer. De opleiding heeft me vertrouwen gegeven in mijn vaardigheden als coach. De kwaliteit van de lesstof en de trainer is erg goed. Daarnaast vond ik de locatie erg prettig, met als bonus de goede lunch. Na de opleiding ben ik voor mezelf begonnen, een nieuw en leuk avontuur. Dankzij de opleiding heb ik verschillende tools in handen, waarmee ik aan het werk kan en waardoor ik weet hoe ik structuur kan aanbrengen in trajecten. De lessen provocatief coachen en systemisch coachen zijn me erg bij gebleven. Ik vond het bij het systemisch coachen bijzonder om te merken dat dit echt wat doet, dat het effect heeft. Bij het provocatief coachen was een trainingsacteur aanwezig met wie we veel geoefend hebben, daar kan ik ook nu nog veel mee.’

Aafke Harkema, Eigenaerdig

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach
De combinatie van je professioneel ontwikkelen tot coach en daarnaast zelf gecoacht worden en groeien als persoon is prachtig. De trainer is professioneel en betrokken. Dat heb ik altijd als heel prettig ervaren. Ik kwam vol energie weer thuis van de lesdagen. En er is ruimte voor individuele aandacht. De altijd opgewekte, positieve benadering van Mirjam als trainster is heel fijn. Er is een breed aanbod van methoden en tools waar je aan mag ruiken, zodat je na de opleiding zelf kunt bepalen waar je wat mee hebt en verder mee wilt. Met de praktische werkbladen kun je zo aan de slag. Vervolgens ontdek je steeds meer je eigen stijl en manier van werken als coach. Een paar maanden na afronding van de opleiding ben ik gestart met mijn eigen coachpraktijk Eigenaerdig. Een stap die ik durfde te zetten door het volgen van deze opleiding. Ik voelde na het afronden het vertrouwen en de durf om deze stap te zetten. In mijn coachpraktijk werk ik nog steeds volgens de methoden van Balansgroep en gebruik ik die tools die bij mij passen en bij de klant.

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach
Toen ik op de open dag van de Balansgroep was geweest voelde het meteen goed. Deze opleiding ging het worden. Prettige locatie, fijne en veilige sfeer, veel praktijkoefeningen, professionele docenten en concrete handvatten om aan de slag te kunnen. De Balansgroep staat voor kwaliteit en stelt daarom hoge eisen aan haar studenten. Maar wel op een prettige manier. De docenten laten je groeien, geven ruimte en laten iedereen in zijn/haar waarde. Een perfecte mix om te kunnen ontwikkelen.

Aan het begin van de opleiding kon ik me niet voorstellen dat ik na een jaar voldoende bagage zou hebben om mezelf Life- en loopbaancoach te kunnen noemen. Toch is het zo! Door eindeloos oefenen, reflecteren, feedback ontvangen en geven, huiswerkopdrachten maken, uit je comfort zone komen en aangemoedigd te worden om te leren kan ik wel zeggen dat ik meer dan voldoende bagage heb om als zelfstandig Life- en loopbaancoach te werken. Daar heb ik het volste vertrouwen in.

Een van de beste keuzes in mijn leven!

Suzan Tolsma

Opleiding: Registeropleiding tot professioneel coach
Ik koos voor de Registeropleiding tot Professioneel Coach van de Balansgroep omdat ik een goede basis als coach wilde waarbij ik breed werd opgeleid. Het bleek een goede keuze. Door de Balansgroep heb ik een enorme ervaring opgedaan in het coachen, zowel met medecursisten als met proefklanten bij mij thuis. Ik heb een rugzak aan methodieken en werkbladen meegekregen die ik nu allemaal kan inzetten in mijn eigen coachpraktijk. Wat de opleiding mij het meest heeft gebracht is zelfvertrouwen. Op professioneel en op persoonlijk vlak weet ik beter wat ik waard ben, ben ik nog blijer met wie ik ben en durf ik nog meer te gaan voor wat ik wil.
Wat ik fijn vind aan de opleiding is dat je heel veel oefent. De theorie wordt goed uitgelegd en daarna ga je er al gauw mee aan de slag. Met mede-cursisten, proefklanten en huiswerkopdrachten. Door de opleiding heb ik meer rust, zelfinzicht en vertrouwen gekregen. Nu ik ben afgestudeerd bij de Balansgroep heb ik naast mijn werk als theatermaker een eigen coachpraktijk. Waar ik van droomde is uitgekomen.

Lesmap Coach Basics

Je ontvangt een uitgebreide lesmap; een omvangrijk naslagwerk van de behandelde theorieën en werkvormen. Daarnaast ontvang je een digitale toolkit met testen en werkbladen bedoeld voor de klant. Dit maakt het toepassen van de geleerde methodiek in de praktijk een stuk makkelijker; je hebt immers een ruim gevulde gereedschapskist!

Onze Docenten

Onze docenten werken vanuit de drie V’s Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding. Zij werken zelf als coach en geven veel persoonlijke aandacht. Zij stimuleren, inspireren, helpen studenten eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren senior docenten. Op de praktijkdagen is er een co-trainer aanwezig, die feedback geeft op de coachgesprekken. Daarnaast wordt er voor sommige onderdelen gebruik gemaakt van gastdocenten.

Menu