Studenten zeggen TMA

Dit zeggen onze studenten over de Coachopleiding TMA

Cees van Wetten, Loopbaancoach

Opleiding: TMA, Life & loopbaancoach
‘Ik wil me als coach voornamelijk op loopbaan coaching gaan richten en dan is de TMA opleiding echt van toegevoegde waarde. De TMA methode kan snel inzicht geven in drijfveren, persoonlijke competenties en capaciteiten van cliënten. De opleiding zelf is heel intensief, in tweeënhalve dag leer je vooral hoe drijfveren, talenten en persoonlijke competenties van een cliënt wel of niet passend zijn in een functie of in de cultuur van een organisatie. De TMA-methode is naast loopbaan trajecten ook handig bij life coaching, het kan je in korte tijd goed inzicht geven in wie de persoon is. Het is van toegevoegde waarde in de coachpraktijk. Met de opleiding Life en loopbaancoach bij de Balansgroep heb ik een goede basis gelegd voor het starten van een zelfstandige coachpraktijk. Door de opleiding heb ik genoeg kennis, vaardigheden, praktijkervaring opgedaan en daarmee het vertrouwen gekregen om dat te kunnen doen. De combinatie van het gedegen lesmateriaal (toegankelijk beschreven uitgebreide theorie als naslagwerk), veel praktijkoefening, de trajecten met proefklanten en de professionaliteit van de docenten tijdens de lesdagen werkt heel goed. De spin-off is dat de opgedane kennis ook bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling die ik ook kan toepassen in mijn huidige professionele omgeving.’

Lesmap Coach Basics

Je ontvangt een uitgebreide lesmap; een omvangrijk naslagwerk van de behandelde theorieën en werkvormen. Daarnaast ontvang je een digitale toolkit met testen en werkbladen bedoeld voor de klant. Dit maakt het toepassen van de geleerde methodiek in de praktijk een stuk makkelijker; je hebt immers een ruim gevulde gereedschapskist!

Onze Docenten

Onze docenten werken vanuit de drie V’s Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding. Zij werken zelf als coach en geven veel persoonlijke aandacht. Zij stimuleren, inspireren, helpen studenten eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren senior docenten. Op de praktijkdagen is er een co-trainer aanwezig, die feedback geeft op de coachgesprekken. Daarnaast wordt er voor sommige onderdelen gebruik gemaakt van gastdocenten.

Menu