Leiderschapscoaching

Leiderschap is een kunst

Leiderschap is een kunst, waarbij jij als leider continu balanceert tussen drie niveaus: het individu, het team en de organisatie. Op al deze niveaus effectief zijn is een uitdaging. Dit vraagt dat de leider zichzelf is, lef toont, zich verbindt met anderen en dienstbaarheid ontwikkelt. Het jongleren met tegenstrijdige belangen – lange termijn versus adhoc, economisch versus waardegedreven, kennisgericht versus verbindingsgericht – kan de leider voor lastige dilemma’s plaatsen. Wij bieden gerichte coaching rond deze thema’s.

Voor wie is leiderschapscoaching bedoeld?

Je bent manager, afdelingshoofd of teamleider en herkent jezelf in het hierboven geschetste beeld. Je hebt de wens jouw leiderschap een flinke boost te geven.
Je bent topmanager met veel verantwoordelijkheden en bevoegdheden, werkzaam in zeer complexe krachtenvelden. Je functioneert in de bovenlaag van de organisatie en bent op zoek is naar iemand om mee te sparren op het gebied van strategieontwikkeling, bedrijfsvoering en andere zakelijke beslissingen.

Aanpak en opzet

We bieden een volledig en gedegen traject aan bestaande uit:

     Individuele intake wat is jouw situatie, wat zijn de knelpunten?
     Er wordt een assessment afgenomen waardoor er een volledig startprofiel ontstaat; dit biedt aanknopingspunten voor het verdere traject
     Individueel coachgesprek over jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en valkuilen
     Observatie op de werkplek: hoe reageren anderen op jou, hoe kom je over?
     Individueel coachgesprek
     Blok met een trainingsacteur; nuttig om om te leren gaan met situaties die je lastig vindt
     Individueel coachgesprek
     Evaluerend coachgesprek.Tijdens de laatste sessie worden resultaten besproken en een fundament gelegd voor verdere ontwikkeling.

Resultaten

Je hebt een effectieve manier van leidinggeven/managen geleerd Balans tussen verstand en gevoel, tussen willen en doen. Moeiteloos handelen vanuit een systemische benadering Voldoende bagage om een succesvol leider te zijn

Contact

Nu werken aan jouw leiderschap? Neem contact met ons op.

Menu