Opleiding TMA Professional. STAP subsidie mogelijk, aanvragen vanaf 1 juli

Wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsanalyse voor coaching & HR

Opleiding TMA Professional

De TMA opleiding is via balansgroep te volgen op professioneel niveau. De TMA methode is een persoonlijkheidsanalyse om talenten, drijfveren en motivatie in kaart te brengen. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide en gevalideerde (NIP erkende) Talenten Motivatie Test en een gesprek. De TMA test kan desgewenst uitgebreid worden met andere testen zoals een beroepsgroepen analyse, de capaciteitentest, de competentieanalyse en de jobfinder (vacature zoeker). De TMA is een uitstekende methodiek om in te zetten wanneer klanten een goed beeld willen krijgen van drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Daarnaast ontdekken ze welke werkomgeving goed bij ze past, waar ze energie van krijgen en begrijpen ze waarom ze doen zoals ze doen.

Programma

De TMA certificering bestaat uit drie lesdagen. Tijdens deze dagen krijg je een goed beeld van de analyse. Je leert hoe je de analyse kunt inzetten en hoe je de uitslag moet interpreteren.

Praktische informatie

Toelatingseisen TMA certificering. De opleiding is bedoeld voor hbo/universitair opgeleide professionals met ervaring op het gebied van Human Resources en/of coaching.

Wat studenten zeggen

Op deze pagina laten we graag onze studenten aan het woord. Hoe beoordelen zij de opleidingen? Een mooie samenvatting van aanbevelingen die een goed beeld geven van wat Balansgroep te bieden heeft.

Accreditaties

Certified TMA Professional

Lesdata / Leslocaties

Overzicht

Aantal lesdagen: 3 lesdagen
Doorlooptijd: 2 maanden
Studiebelasting: 50 uur
Investering: € 1195,- excl. BTW, inclusief boeken.
Leslocatie: Utrecht

Wat is de TMA methode?

De TMA methode is een persoonlijkheidsanalyse om talenten, drijfveren en motivatie in kaart te brengen. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide en gevalideerde (NIP erkende) Talenten Motivatie Test en een gesprek. De TMA test kan desgewenst uitgebreid worden met andere testen zoals een beroepsgroepen analyse, de capaciteitentest, de competentieanalyse en de jobfinder (vacature zoeker). De TMA is een uitstekende methodiek om in te zetten wanneer klanten een goed beeld willen krijgen van drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Daarnaast ontdekken ze welke werkomgeving goed bij ze past, waar ze energie van krijgen en begrijpen ze waarom ze doen zoals ze doen.

Het TMA assesment en diploma

Voor het behalen van het TMA assesment is het van belang dat je alle drie de lesdagen hebt meegedaan en dus aanwezig bent geweest. Thuis maak je een schriftelijk examen welke voldoende beoordeelt moet worden. Daarnaast geef je een presentatie over het uitvoeren van de TMA met een proefklant. Hierin vertel je over het verloop, de bevindingen en op welke grond deze uitslagen tot stand zijn gekomen.

Opleidingen bij Balansgroep

De opleiding tot professionele TMA analyses uit te kunnen voeren is een mooi vervolg op de opleiding tot coach bij Balansgroep. De TMA opleiding is zeer individueel ingesteld, per klant ga je aan het werk met zijn of haar situatie. Werk je liever op basis van relaties tussen mensen? Bekijk dan ook onze opleiding tot relatiecoach.

Menu