Opleiding tot Allround Coach. STAP subsidie mogelijk, aanvragen vanaf 1 juli

Binnen één jaar opgeleid tot allround coach. Subsidie van het STAP budget mogelijk.

Opleiding tot Allround Coach

Meld je aan voor de Opleiding tot Allround Coach en behaal in één jaar jouw erkende diploma. Deze opleiding is NOBCO-EQA(practioner), Post-HBO en KTNO geaccrediteerd.
Na deze opleiding kun jij als zelfstandig loopbaan- en/of personal coach aan de slag of kun je coaching integreren in jouw rol als leidinggevende. Je leert te motiveren en te inspireren tot persoonlijke groei en effectiviteit, tot het benutten van het volledige potentieel. Deze erkende coach opleiding is naast de beroepsscholing tot coach een diepgaand en inspirerend ontwikkeltraject voor jezelf.

Coach opleiding hbo niveau

De opleiding is bedoeld voor hbo/universitair opgeleide professionals met minimaal drie jaar werkervaring, die een passie hebben voor het begeleiden van mensen. De coach opleiding met hbo niveau heeft een minimum deelnameleeftijd van 26 jaar. Onze instroom bestaat voornamelijk uit mensen die besloten hebben om zich (eventueel naast hun huidige vakgebied) te vestigen als professioneel coach.

De opleiding Allround Coach is erkend door de NOBCO  op Practitioner niveau. Na een opleidingstraject van één jaar (20 lesdagen) ben je in staat als zelfstandig coach te werken, zowel op gebied van personal coaching als op het gebied van loopbaancoaching.

Opleiding Loopbaancoaching

De Opleiding tot Allround Coach is een goede opleiding als je loopbaancoach wilt worden. Wil je je verder ontwikkelen naar een bijvoorbeeld een teamcoach? Ook dan adviseren we deze opleiding als basis te nemen voordat je verder de verdieping ingaat. Bekijk ook alle coachopleidingen om te zien welk vakgebied het beste bij jou past.

Onze ervaren trainers stimuleren, inspireren, helpen cursisten de eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren seniortrainers in samenwerking met studiecoaches. Afhankelijk van groepsgrootte zal er een co-trainer aanwezig zijn.

Studenten over hun ervaringen tijdens het opleidingstraject tot professioneel coach

Programma

Bij deze module train je alle algemene coachvaardigheden die nodig zijn om op professionele wijze coachgesprekken te kunnen voeren. De opgedane ervaring ga je direct toepassen bij twee proefklanten. Daarnaast ontvang je een supervisiegesprek met de trainer, feedback op de proeftrajecten en intervisie. Na het succesvol afleggen van het praktijkexamen ontvang je het certificaat Coach Basics.

Er wordt getraind in de volgende tools, methoden en vaardigheden:
Basis coachvaardigheden
De kunst van het vragen stellen
Ethische gedragscode voor coaches
Waarnemen, feedback geven, spiegelen, reflecteren en samenvatten
Communicatie en gesprekstechnieken, Grow model
Fasering van het coachtraject

Praktische informatie

Aantal lesdagen: 20 (10 theoriedagen en 10 praktijkdagen)
Lestijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Doorlooptijd: 12 maanden
Maximum aantal deelnemers per groep: 15
Accreditaties: Post-HBO, NOBCO-Practioner, EQA, KTNO
Studiebelasting: 350 uur
Investering: € 5750,- all-in, exclusief verplichte boeken
Lesmateriaal: uitgebreide lesmap, groot digitaal pakket aan werkbladen en testen, digitale leeromgeving
Leslocaties: Utrecht (Driebergen), ’s-Hertogenbosch (Vught), Zwolle, Amsterdam

Wat studenten zeggen

Karlijn Hendriks: ‘Ik koos voor een goede erkende opleiding en kwam zo bij de Balansgroep terecht. De eerste kennismaking voelde goed en persoonlijk. Een prettige locatie omringt door natuur en goed bereikbaar. Wat mij ook aansprak waren de aangeboden methodieken en de balans tussen theorie en praktijk. Ik ben zeer tevreden over de opleiding. De deskundigheid van de trainers, empathie, goed onderbouwde feedback en goed bereikbaar bij vragen heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb ontzettend veel geleerd in een jaar; een groei gemaakt in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, theoretische kennis, methodieken en modellen, en de opgedane ervaring als coach d.m.v. de praktijksessies en ‘proefklanten’.

Accreditaties

Deze opleiding bezit de volgende accreditaties:
POST–HBO
NOBCO- Practitioner niveau
EQA- accreditatie op Europees niveau
CRKBO- register beroepsopleidingen
KTNO- toetsingsinstituut

Lesdata / Leslocaties

De opleiding start acht keer per jaar en wordt gegeven in Driebergen, Zwolle, Vught, Amsterdam en Zoetermeer. Voor actuele les data zie onze opleidingskalender.

Vragen over de opleiding tot professioneel coach? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veldMenu